5 tips hur du fotograferar kläder med hjälp av en Ghost mannequin

Vi delar med oss av några tips kring hur du kan uppnå bättre bilder med ”osynlig mannequin effekt” till din webbutik.
<iframe width="960" height="600" src="https://www.youtube.com/embed/0GfBqbpSlRw?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="960" height="600" src="https://www.youtube.com/embed/0GfBqbpSlRw?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Utrustning: Styleshoots Vertical

Lär dig mer om fotomaskinen Vertical
Att skapa en ”osynlig man” effekt vid fotografering av dina kläder kan enkelt uppnås med hjälp av speciella ”ghost mannequins”. Det finns dock några saker att tänka på när du ska försöka få till en proffsig bild av ditt plagg för din e-handel, lookbook eller katalog. 

Vad är en ghost Mannequin?

Det är en speciellt utformad fotodocka – även känd som ett ”ghost” eller ”invisible mannequin” som har avtagbara bröst-, arm- och bendelar. Genom att plocka bort rätt delar efter att ha klätt en mannequin, blir det finala resultatet i fotot att det ser ut som att en osynlig man bär plagget.

Se vårt sortiment av fotodockor

Våra 5 tips inför fotografering med en Ghost Mannequin.

1. Välj rätt storlek på dockan

”Invisible mannequins” finns i flera olika storlekar och former. Det är bäst att välja den som passar så nära ditt valda klädesplagg som möjligt.

2. Sikta på symmetri

Fållarna på ditt plagg är också en viktig del att hålla koll på. Använd rutnätsöverlagring och gör stegvisa justeringar för att hålla alla kanter raka.

3. Dina vänner – knappnål, clips och band

Om ditt klädesplagg inte passar perfekt på dockan kan du alltid ta till knappnålar, clips och tygband för att tighta till. Nåla fast på baksidan av dockan och se upp för att dra tyget för stramt.

4. Ta backshots & närbilder

Glöm inte att rotera dockan och ta fotografier från baksidan av plagget. Det är också viktigt att ta några närbilder  så att dina kunder kan få en mer detaljerad titt på tyget.

5. Visa upp detaljer

Om ditt plagg  t.ex har ett intressant innerfoder, manschetter eller blixtlås kan det vara en bra idé att visa upp det i ditt fotografi.

Pin It on Pinterest