3  olika stilar att fotografera en platt liggande halsduk på

<iframe width="960" height="600" src="https://www.youtube.com/embed/UHoQEsYUIhI?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="960" height="600" src="https://www.youtube.com/embed/UHoQEsYUIhI?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Utrustning: Styleshoots Horizontal

Lär dig mer om fotomaskinen Horizontal

Halsdukar och scarfar finns i alla möjliga storlekar, stilar och material så det är viktigt att presentera dem på rätt sätt för kunderna. I den här guiden kommer vi att visa dig tre olika stilar att fotografera en platt liggande halsduk på för din e-handelsbutik: formell, med ögla och knuten.

Ha ditt varumärke och produktens användningsområde i åtanke när du ska bestämma stylingen. Ska det vara formellt t.ex som en silkesscarf för kvinnor att klä upp sig i, eller är det en stor ullig halsduk som ska hålla barnen varma under vintern?

Att fotografera halsduken platt liggande är det mest effektiva sättet att få bra bilder till din webbshop. Det ger stor flexibilitet kring hur den kan presenteras och det finns massor av sätt att få halsduken att sticka ut på – och kom ihåg att en konsekvent styling är nyckeln till framgång.

Vi tittar på vad du behöver:

  • Kamera många kameror är tillräckliga, men en Canon EOS 5D Mk III rekommenderas som standard för professionell produktfotografering.
  • Studiobelysning kontinuerligt svala LED-lampor rekommenderas för att säkerställa konsekvent exponering,  kontrast och skuggor.
  • En bordsskiva en vit bordsskiva är att rekommendera, du kan alltid lägga till olika bakgrunder efterproduktion.
  • Papper silkespapper eller kräppapper är användbart för att ge djup till utseendet av platt liggande plagg.

1.  Formell stil

Den formella stilen är perfekt om du vill ge halsduken ett neutralt tilltal och visa upp ett mer slimmat, modernt utseende.
Räta ut halsduken på bordet och vik den dubbelt på full bredd. Vik därefter en gång från andra hållet för att få en smalare profil. Ta tag i framkant på halsduken och vik dubbelt igen ( på samma sätt som första gången). Håll alla kanter raka och fria från veck och lämna ungefär 2,5 cm i överlapp.
När halsduken har vikts till rätt storlek är det dags att forma den. Ta den främre delen av halsduken och vinkla den för att skapa en liten triangulär form – så som du kan se på bilden till höger.
Se till att skapa ett djup i den vikta halsduken – det gör det möjligt för kunderna att se hur tjockt materialet är. Du kan lägga till djup genom att använda silkespapper; i det här exemplet har vi lagt in en liten mängd i halsdukens överlappande kant.
Justera belysningen så att det faller tvärs över från ena sidan. Det ger halsduken intressanta skuggor och framhäver materialets tjocklek –  när du känner dig nöjd är det bara att börja fota.

2. Med ögla

Den här är ett klassiskt sätt att styla en halsduk på. Det ger en riktigt bra bild av hur halsduken kommer att se ut när den bärs.

Halvera bredden genom att vika halsduken på längden. Lägg sedan ut den i en grov böj med framkanten dold på insidan. Tyget behöver inte ligga platt, i själva verket uppnås ett mer intressant utseende genom att rynka och vecka den något.
Lägg den ena änden över den andra och se till att öglan i mitten får en jämn cirkelform. För att ge  halsduken ett mindre ”bearbetat” utseende kan man låta ena sidan vara något kortare.
När du ljussätter inför fototagningen så rikta ljuset direkt mot mitten av halsduken. Då tyget är veckat uppstår redan en del skuggor så en neutral ljusriktning hjälper till att få liv i halsdukens färger och material.

3. Med knut

Den knutna stilen är ett modernt sätt att visa upp en halsduk och brukar ofta användas i butiker.
Sprid ut  halsduken på bordsskivan. Hitta mitten och ta en handfull silkespapper som du lindar halsduken runt. Använd det som ankarpunkt för att göra en knut.
Gör en enkelknut på halsduken med silkespappret inuti tyget för att skapa en stabil form.
Lägg tillbaka halsduken på bordet och forma knuten så att den får ett runt och mjukt utseende. Placera ut ändarna och använd lite precision för att rynka och smalna av tyget nertill på ett sätt som skapar en illusion av att gravitationen drar ändarna nedåt.
Belys din uppsättning från sidan för att öka den dramatiska effekten och se till att skapa skuggor mellan tygets olika lager.
Tips:

  • Se till att välja en styling som är relevant för målgruppen och vilken typ av halsduk du presenterar.
  • Använd silkespapper eller kräppapper för att lägga till djup. Det skapar intresse.
  • Var konsekvent över hela webbplatsen i styling och presentation av olika halsdukar. Då blir det lättare för din målgrupp att jämföra olika stilar.

Pin It on Pinterest