Hur man fotograferar en rock på en ghost mannequin

Vi visar hur man uppnår en ”ihålig man” effekt på en rock med hjälp av en en ghost mannequin.

<iframe width="960" height="600" src="https://www.youtube.com/embed/-BOHQTm0Fkw?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="960" height="600" src="https://www.youtube.com/embed/-BOHQTm0Fkw?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Utrustning: Styleshoots Vertical

 

Lär dig mer om fotomaskinen Vertical

Många rockar ser bra ut när de fotograferas på en ghost mannequin eftersom de har struktur och en mer definierad passform. I den här korta produktfotografi-guiden visar vi dig hur man fotograferar en herrock med en speciell ghost mannequin för att få en realistisk 3D-effekt.

I stället för att göra tricket i ett bildredigeringsprogram, använder vi en ghost mannequin som gör att rocken verkar bäras av en osynlig person. Det uppnås genom att ta bort olika delar från dockan så att det inte syns i bild.

Genom att använda en ghost mannequin och följa den här guiden kan du drastiskt minska på tiden det tar att uppnå en ”ihålig man effekt” som annars vanligtvis görs genom att fotografera plagget från rät- och avigsidan och sedan komponera ihop bilderna i efterproduktion.

Det här behöver du:

 

  • Kamera Många kameror är tillräckliga, men en Canon EOS 5D Mk III rekommenderas som standard för professionell produktfotografering.
  • Studiobelysning Kontinuerligt svala LED-lampor rekommenderas för att säkerställa konsekvens i exponering, skuggor och kontrast.
  • En rock
  • En ghost manneqiun – den här typen av specialutformade fotodockor har avtagbara bröst och armstycken som blir osynliga i bild.

Styla rocken.

1. Klä fotodockan

När du hängt rocken på dockan bör du knäppa den hela vägen upp. Om plagget har dubbelknäppning så var noga med att knäppa den inre raden först. Det säkerställer att allt blir rakt och symmetriskt.

2. Ta bort delar

Skapa ett öppet utrymme i nacke och övre bröstområdet.

När det gäller vår rock har vi tagit bort delar från nacke och bröst för att skapa ett synlig tomrum i halsen. 

 

3. Rätta till armar och fållar

Se till att armarna är i nivå och har samma position. Alla glipor mellan rockens armar och kropp ska vara symmetriska.

Justera fållar i nederkant så att de är raka. 

 

4. Arrangera knapparna

Kontrollera att alla knappar ligger plant och vända rakt framåt.

 

5. Framhäv detaljerna

Alla rockar är olika så det är viktigt att tänka på  även de minsta detaljerna.

Detaljer som manschettknappar på ärmslaget är en bra sak att inkludera i fotot. Vrid försiktigt ärmarna så att manschettknapparna blir synliga.

 

Och fotografera…

Pin It on Pinterest