Hur man skapar videos & stillbilder av en modell i sportkläder

I denna guide tittar vi på hur man på bästa sätt visar upp sportkläder för e-handeln. Inkluderat tips på styling, ljussättning och hur man instruerar modellen.

<iframe width="960" height="600" src="https://www.youtube.com/embed/8TnlJZsXgAE?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="960" height="600" src="https://www.youtube.com/embed/8TnlJZsXgAE?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Utmaningen med sportkläder

Sportkläder är dynamiska. De är utformade för action och att röra sig med kroppen. Det är bra att ha i åtanke när du ska presentera dem.

Oavsett om du väljer att skapa videos, stillbilder eller båda behöver du tänka på hur din modell rör sig och hur du kan integrera uppsättningen och rekvisita för att skapa en visuellt intressant miljö.

Kom igång
Innan du rockar loss, behöver du:

  • En modell som matchar din varumärkesidentitet

  • En uppsättning sportkläder från din kollektion

  • Olika uppsättningselement och rekvisita som din modell kan interagera med

  • En studiouppsättning med belysning och en avancerad kamera

  • En fotograf och stylist

  • En hår och makeup artist (inte nödvändigt men mycket användbart)

  • En ”styleguide” för att bibehålla konsekvens i bilderna i enlighet med varumärket

  • Ett bra humör

Belys din uppsättning.

Ställ in huvudjuset

Börja med att ställa in ditt huvudljus, vilket är din primära ljuskälla och riktning. Vårt kommer framifrån på modellens vänstra sida.

Här valde vi ett övergripande ljust utseende med minimala skuggor som förstärks något av vinkeln på uppsättningen.

Rikta om ljuset med reflektor

Att placera en reflektor på den högra sidan av uppsättningen, mitt emot ditt huvudljus, hjälper till att fylla mörkare områden samtidigt som du behåller en del av skuggriktiningen.

Du kan också fylla på ett mer ljus i förgrunden och bakgrunden för att se till att bilderna blir skarpa och att alla detaljer på sportkläderna är synliga.

Instruera din modell.

Förbered din look

Se till att din valda outfit matchar historien du vill berätta. Vår modell Juliet, ska ”kick some butt ” på boxningsgymmet.

Förbered din look

Se till att din valda outfit matchar historien du vill berätta. Vår modell Juliet, ska ”kick some butt ” på boxningsgymmet.

Förtydliga simulerade rörelser

Du kanske har planerat i förväg vilka aktiviteter modellen ska utföra under plåtningen? När du ska instruera din modell för sportfotograferingen är det viktigt hon förstår de rörelser du försöker simulera. Artikulera dem tydligt, placera modellen på exakt rätt plats och gör en snabb repetition innan videoinspelning.

Håll rörelserna långsamma under fotograferingen. Det är särskilt användbart om du ska ta stillbilder.

Fokusera modellens uppmärksamhet

Var tydlig med var modellen ska fokusera sin uppmärksamhet. Du kan antingen rikta modellens blick mot den aktivitet hon utför eller mot kameran. Det senare kan verka lite onaturligt, så i denna handledning är Juliet fokuserad på de uppgifter hon utför.

Ta bilder.

Positionera modellen

Att ge bra instruktioner inkluderar att placera modellen så att hennes rörelser och poser blir dynamiska. Vi har placerat Juliet både parallellt och vinkelrätt mot den snedställda bänken för att få ett varierat utseende på sportkläderna.

Skapa ett scenario

För att rörelserna ska bli trovärdiga, behöver du skapa tydliga scenarier med din modell. Till exempel, i våra bilder har Juliet precis avslutat sin träning och tar en paus. Scenarier möjliggör ett antal organiska beteenden som att knyta upp gymnastikskorna, lägga till eller ta bort utrusning.

Ändra utsmyckning av uppsättningselement och rekvisita

Sportkläder kan på egen hand se lite statiska ut, så oavsett om du ska fotografera eller spela in video är det bra att presentera några olika designuppsättningar med rekvisita för att öka visuellt intresse och skapa flera poseringsmöjligheter.

Arrangera din uppsättning så att vinklar och former fångar ljus och skapar lite skugga.

Att bearbeta uppsättningen och förse din modell med realistisk rekvisita hjälper också till att ge en trovärdig bakgrund till sportkläderna. Att skapa känsla av en plats kan framhäva sportkläderna och ge liv åt dina bilder.

Håll modellens rörelser långsamma

Som vi nämnde tidigare bör modellen gå långsamt och bestämt medans fotografen klickar. Det möjliggör optimal skärpa i bilderna. Kom ihåg: tonvikten ligger på plagget.

Spela in video.

Fördelen med video

En video visar hur din produkt ser ut i rörelse. Den belyser textur och visar hur ett plagg interagerar med ljuset. Och du, sportkläder handlar ju om action och rörelse, vilket är anledningen till att vi tycker att video kan ge kunderna ett mer exakt intryck av passform och material.

Använd slow motion

När du spelar in sportkläder kan slow motion-video vara ett utmärkt sätt att fånga din modells uttryck och få dem att se mer ”flytande” ut.

Fokusera på plagget

Det enskilda plagget är stjärnan i showen vid fotografering och videoinspelning. Fokusera på plagget, i det här fallet toppen och rama in det centralt. Kom ihåg att justera kläderna så att de har minimalt med veck och rynkor samt håll koll på dem under tiden modellen agerar.

Sekvensklipp

Importerar dina filer till ett videoredigeringsprogram och klipp ihop de sekvenser du föredrar.
Om du inte kan göra det själv, kan du ta hjälp av en professionell videograf eller videoredigerare. Vi använder en speciell foto-studiouppsättning som heter StyleShoots LIVE, som hanterar detta automatiskt.

Pin It on Pinterest