Med moderna lösningar för högkvalitativt produktmaterial möter Essve kundernas krav
2016-12-20Content Quality, Kundcase, Success Stories
Med ökat krav från kunder och system som behöver förnyas gör Essve nu en storsatsning för att rusta upp sitt produktmaterial och E-handel. Detta gör dem med två moderna lösningar som spås bli framtidens arbetssätt. Med C4 Contexture och StyleShoots beräknas Essve spara flera år i arbetet att fylla sin E-handel med högkvalitativt produktmaterial.

ESSVE är marknadsledande i Norden på infästningslösningar till bygg- och verkstadsindustrin. De har 60 000 artiklar och säljer via återförsäljare. För att behålla sin position som ledande i branschen behöver Essve modernisera sin E-handel för att möta sina kunders ökade krav.

Finn Johansson

– Kraven på vår egen E-handel och det produktmaterial vi förser våra kunder med har ökat lavinartat. Våra kunder satsar idag på sina E-handlar och ställer därför högre krav på att vi kan förse dem med högkvalitativt produktmaterial. Vi behöver även rusta upp vår egen E-handel med moderna funktioner som gör att kunderna kan jämföra produkter och guidas genom köpprocessen, säger Finn Johansson, webbansvarig på Essve.

Höga förväntningar från kunden
Idag arbetar Essve med en lösning som egentligen är gjord för att skapa tryckta kataloger. Produkterna är inte indexerade med egenskaper och det är därför inte möjligt att jämföra produkter, rekommendera eller guida kunden. Funktioner som kunden idag förväntar sig av en modern E-handel. Dessutom har Essve enbart bilder på sina produkter familjevis och inte på artikelnummernivå vilket deras kunder nu ställer högre krav på.

– Vi insåg att vi behövde lyfta hela vår e-handel för att på ett modernt och övergripligt sätt presentera vår produktflora. Vi förstod att vi behövde en helt ny produktdatabas och högre kvalité på bilder och produktmaterial. Detta är en jättesatsning för oss och vi är nu i full gång med arbetet, säger Finn.

Beräknas få 10 gånger snabbare fotoprocess än traditionell fotografering
Essve implementerar just nu C4 Contexture som produktdatabas för att skapa struktur bland produktmaterialet och enkelt få ut materialet på e-handeln. För att bemöta kundkraven kring ökad kvalité på bildmaterialet investerade Essve i en StyleShoots maskin som precis kommit på plats. StyleShoots är en allt-i-ett fotostudio för frilagda produktbilder. En komplett hård- och mjukvara med kamera, ljussättning och friläggning i ett och samma verktyg.

Utbildning i Styleshoots hos Essve

Med StyleShoots behöver vi ingen dyr fotograf utan två av våra lagerarbetare sköter all fotografering. Det är 60 000 artiklar som ska fotograferas och i vanliga fall hade det tagit fler år, säger Finn Johansson på Essve

Pin It on Pinterest