Didriksons

Uppdrag:

  • planogram
  • uppdaterade butiker

Didriksons når ännu mer framgång med hjälp av planogram.

Didriksons har utvecklats och vuxit senaste åren och har nu ett tiotal egna butiker men är störst hos återförsäljare. B.l.a. har Åhléns city idag ett shop-in-shop koncept medans övriga Åhlénsbutiker har en dedikerad yta.

Didriksons har förstått vikten av en bra exponering i butik och inspirerande bildmaterial för att öka kundupplevelsen och försäljning.

För att säkerställa samma känsla och konsekventa exponeringsprinciper hos återförsäljare använder de sig idag av planogram som planeras centralt av deras Koncept & Visual Merchandising avdelning.

Som Visual Merchandiser hinner man inte runt till alla butiker och kan inte säkerställa att rätt vara hamnar på rätt plats. Mycket restid sparas på att planogram skapas och skickas ut till respektive butik, så personalen själv på ett lätt och enkelt sätt att kan packa upp produkterna och placera på rätt plats.

Planering sker digitalt och så fort kommande säsongs order är lagd kan jobbet dra igång med exponeringsplanering .

Didriksons fotograferar alla sina produkter i Styleshoot, en fotomaskin framtagen för att vem som helst kan ta bilder och få korrekt placering, ljus och kvalitet. Dessa bilder går rakt in i Mockshop som är 3D verktyget som Didriksons använder sig av för att skapa planogram. All inredning är uppritad i Mockshop och nya säsongens plagg kan dras in med lätt ”drag and dropp”, ett enkelt sätt som spara mycket tid och många planogram kan produceras.

Inför AW22 planerade Didriksons upp en shop-in-shop yta i outdoor butiken Alewalds i Stockholm , produkterna Alewalds köpt in exponeras digitalt och resulterade i 3D skisser och planogram per vägg. Allt skalenligt vilket även underlättar beställningen av bildmaterial då man kan mäta i butik vad som behövs för ett maffigt intryck.

Nu har produkterna landat i butik tillsammans med bildmaterial och planogram, så att butiken lätt kan bygga höstens Didriksons avdelning. När vintern närmar sig och nästa dropp av plagg kommer uppdateras planogram lätt och guidar butiken i hur det ska exponeras.

Planogram väggexponering

Planogram golvexponering

Före

Efter

Pin It on Pinterest

Share This