Höjdmeter Kiruna

Uppdrag:

  • inventera & planera flytt
  • koncept
  • uppritningsprocess 3D-vy
  • kundupplevelser

Höjdmeter – en del av historisk flytt av Kiruna centrum

Den 1 september invigdes nya Kiruna centrum, en samhällsomvandling av staden som väcker uppmärksamhet i hela världen. Aldrig tidigare har ett så utvecklat och modernt samhälle omvandlats på grund av att en industriverksamhet behövt marken. Hela centrum och dess butiker flyttar 3km och skapar ny stadskärna.

Höjdmeter är en av de starkaste skidbutikerna i landet. Det som driver dem är service, nytänkande, trovärdighet och personligt. Något som de önskar ska lysa igenom redan då man tar första steget in i butiken. Så tillsammans med oss på KOM Agency påbörjades arbetet med att ta fram ett nytt koncept och lösningar för hur de utformar lokalen bäst.

Inredningen är specialritad och framtagen av oss för att kunna framhäva produkter, kapaciteter och byta säsong på enkelt sätt. Det ger olika dimensioner och är praktiskt och flexibelt för personalen att arbeta i. KOM Agencys uppritningsprocesser med 3D-vyer och en virtuell överblick där all inredning, produkter och detaljer finns med har gett alla inblandade en tydlig bild av slutresultatet.

Höjdmeter har ett personligt bemötande till alla som kommer in och är en självklar mötesplats där skid- och cykel intresserade hänger och tar en kaffe. Ett stort arbete har därför lagts på detaljer för att butiken ska andas denna atmosfär. Sofforna vid kassan är de ikoniska gamla liftarna från Abisko, Abisko som är en favoritplats för personalen som alltid bjuder dem på bra friåkning.

Fokus ligger på skidåkning och försäljning, så inredningsdetaljer är lättjusterade och består av klätterrep, spännband och sten plockade utanför dörren efter div sprängningar.

Många moodboards, benchmark bilder, byggmöten, inredningsritningar och möten senare resulterade i en butik som andas Höjdmeter .

Pin It on Pinterest

Share This