Green Heads

Uppdrag:

  • koncept

Green Heads är en grön frisör som när vi träffade dem hade två salonger och skrivit på för en tredje.

De jobbar endast med naturliga färger och hänsyn till miljön lyser igenom hela vägen.

Så när det var dags att bygga salong tre tog de kontakt med oss KOM Agency för att få hjälp att skapa ett tydligt koncept som var personligt men med hög igenkänning från salong till salong.

Green Heads leds av orden:

  • Hållbart-non toxic
  • Kvalité
  • Progressivt
  • Inkluderande- välkomnande
  • Hairtrend for earthfriend

KONCEPT:

Skönhetsbranschen är en intressant bransch med så mycket potential. Oftast ligger allt focus på behandlingens slutresultat att man förlorar upplevelsen dit; hur känns det att komma in i salongen? Hur luktar det? Får kunden känslan av egentid eller bryter salongen sorl och övriga gäster igenom? Hur är arbetsmiljön? Underlättar inredning och layouten för ett smidigt genomförande av personalen? Det behövs så mycket mer runt om än en bra kaffe.

Med focus på helheten i framtagandet av konceptet skapades olika zooner och rum för kunden där man får sitt egna space med frisören, har någonstans att göra av väskan, får en bra bild av sig själv i spegeln.

Green Heads miljövetenhet är så stark att det inte behövde lysa igenom på ett givet sätt med enbart gröna nyanser och naturmaterial i inredningen. Med ”Progressivt” som ett av ledorden kom ett modernt koncept med rosa, rostiga och ärtgröna nyanser fram. Teak var träet som valdes vilket kan kännas motsägelsebart med tanke på regnskogarnas skövlingar men med marknadens nytänk finns bra alternativ. Vi hittade materialet Unilin som tas fram av restprodukter och printat tryck som specialritad inredning producerades i.

I februari öppnade nya salongen, här ser ni en film av slutresultatet ↓

Pin It on Pinterest

Share This