Magic Mannequin II revolutionerar produktfotografering

Lär känna vår revolutionerande Magic Mannequin II för e-handelsfotografering.

Lär känna vår nydesignade, revolutionerande Magic Mannequin II för e-handelsfotografering.

Med över 20 års branscherfarenhet är Irma Veelo en sann expert på stylingprodukter för e-handel.
Den holländska stylisten kommer från en visuell merchandisingbakgrund och har arbetat med otaliga produktbilder, lookbooks och videoproduktioner för olika internationella varumärken.
Vi bad Irma att styla ett av hennes senaste projekt med vår innovativa e-handelsdocka, Magic Mannequin II.

Läs vidare för att få veta mer om Irmas upplevelse.

En e-handelsdocka som väger under 1 kg och superenkel att använda

”Jag kan inte tro att någon totalrenoverade e-handelsdockor med oss ​​stylister i åtanke,” flämtar Irma förvånat när hon först lyfter överkroppen på vår Female Magic Mannequin II.

Designad för att skapa högkvalitativt innehåll för e-handel med stora volymer, vår senaste innovation inom e-handelsdockor väger mindre än en liter vattenflaska.

”I slutet av en dag med styling har jag ofta ont i mina händer och handleder av att flytta runt tunga skyltdockor. Det är ett minne blott nu!”

Uttänkta med stylister i åtanke, skyltdockorna är otroligt lätta att hantera, stiftbara och optimerade i formen. Detta möjliggör ett strömlinjeformat styling-arbetsflöde och minimalt behov av efterproduktion.

Tillverkad av ett revolutionerande, lätt material

Magic Mannequin II är tillverkad av ett innovativt hybridskummaterial som gör den lätt men robust på samma gång.

”Jag kan ta bort mannekängens bål med ena handen och sätta benen på plats med den andra. Det sparar mig så mycket tid i stylingprocessen!”

Som med frigolit går materialet att nåla i, vilket gör det enkelt att styla en flytande blus eller button-down skjorta. Men oavsett hur ofta du nålar fast ett plagg på samma ställe kommer nålen knappt att lämna ett spår i materialet. 3D-designad och lokalt producerad, hybridskummet som används för vår skyltdockatillverkning är mycket snällare mot miljön än glasfiber och hårdplast som traditionellt används för konventionella skyltdockor.

Optimerad form och med avtagbara halsdelar

Formen på Magic Mannequin II är optimerad för e-handelsfotografering. Dess perfekta passform möjliggör enkel styling och fotografering av jeans från avslappnade till supersmalna. Oavsett om du fottar passande tops eller överdimensionerade Oxford-skjortor, är ett perfekt format plagg aldrig lättare att uppnå. Du behöver inte arbeta med klämmor eller tejp – allt du behöver är stylingnålar som kan fästas direkt på den nålbara skyltdockan.

”Det är bara så mycket enklare! Jag kan helt enkelt nåla fast tyget direkt på skyltdockan, inte mer tejp som lämnar klibbiga och smutsiga rester, säger Irma.

Gjorda för många olika behov så har skyltdockans torsos har avtagbara halsdelar för att minimera behovet av efterproduktion.

Konsistenta ”Ghost”-bilder på docka i ett effektivt workflow

De 3D-designade dockorna är perfekt symmetriska till formen och kommer med magnetiskt avtagbara armar. De avtagbara armarna stödjer ett enkeltt styling-flöde, vilket möjliggör enkel av- ​​och påklädning av skyltdockan. Med en rymlig armhåla på dockan kan stylisten välja olika armpositioner som kan kommas ihåg och enkelt reproduceras för konsekvent visuell produktion och minimala retuscheringsbehov.

”För att undvika oönskade skuggor använder jag vanligtvis ett mynt för att separera armarna på en skyltdocka när jag stylar jackor eller överdimensionerade tröjor. Tyvärr kan det se ganska inkonsekvent ut på de slutliga bilderna. Nu kan jag enkelt justera armpositionerna och till och med återskapa dem”, konstaterar Irma.

Helt kompatibelt med våra automatiserade system

Våra Magic Mannequins II är kompatibla med alla generationer av Profoto StyleShoots Vertical men kan också användas fristående i andra fotograferingsuppställningar med hjälp av ett hjulstativ. Kompatibel med vårt Dual Pin-system, både bål och ben kan användas med alla Profoto e-handelstillbehör för Vertical.

Magic Mannequin II Female kommer i EU-storlek 36 med en 28-tums midja. Magic Mannequin II Male kommer i EU-storlek 52 med en 32-tums midja. Båda skyltdockor finns tillgängliga som bål och ben för enkel påklädning vilket möjliggör snabb och effektiv skyltdockafotografering

Är du redo att ta nästa steg mot en ökad försäljning? Hör av dig så berättar vi mer om vad vi kan göra för er!

Pin It on Pinterest

Share This