Stadium investerar vidare i StyleShoots.

Stadiums behov av ett skalbart fotosystem för stora produktvolymer samt behovet av att hitta ett nytt effektivt fotomanér för deras e-handel gjorde att valet föll på StyleShoots Vertical och e-commercedockan Magic Mannequin.

”Framförallt är det StyleShoots förmåga att fotografera stora volymer på kort tid som gör det möjligt att vi kan utöka sortimentet i vår e-handel. Vi fotograferar produkterna när de kommer in på lagret och lägger ut färdiga produktbilder drygt 48 timmar senare. Styleshoots är oerhört effektivt!”,säger Fredrik Persson, Head of Online, Stadium.

Stadiums investering av StyleShoots Vertical följde deras inköp av Horizontal som producerat frilagda läggplagg sedan 2013. Vertical passar Stadiums utökade och nya sortiment samt behovet att tillföra mer säljande bilder på dockor. Med Vertical och Magic Mannequin så skapar Stadium en effektiv process som gör det möjligt att få en produkt fotograferad och utlagd på drygt 48 timmar efter leverans in på lagret.

Stadium blev det första svenska bolaget som 2013 köpte in StyleShoots , en fotostudio som på några sekunder fotar plagget, frilägger och behandlar produktbilder. Verktyget är en viktig del i företagets växande fokus på e-handel för att snabbt generera bildinnehåll. Stadium räknar med att fota mellan 10 000 och 30 000 bilder per år med StyleShoots.

”Att fota produktbilder är en kostsam process, inte minst med tanke på den långa efterbehandlingen som följer” säger Fredrik Persson, e-handelschef på Stadium.

”StyleShoots blir ett bra komplement till traditionella metoder att fota nya produkter som kommer in och kommer inledningsvis att användas till att fota läggbilder till vår växande webbshop.”

StyleShoots integrerar hårdvara och programvara i ett och samma system, vilket ger användaren en enkel men kraftfullt fotostudio. Professionell Canonkamera, dagsljuslampor, ljusbord och en kraftfull Mac är ihopbyggda i en enda systemlösning.

Fotostudion hanterar på egen hand all ljussättningen vid fotografering. Den nya Auto Alpha ™ algoritmen klipper bort bildbakgrunder på några sekunder och frilägger produktbilder. Alla moment i Styleshoots styrs av en medföljande iPad.

”Det är naturligtvis mycket kul att Stadium, ett av Sveriges ledande retailföretag, har valt att investera i StyleShoots,” säger Ralph Gelfgren, delägare på Kom, återförsäljare av StyleShoots i Sverige. Bildens betydelse ökar hela tiden och är idag en av de viktigaste komponenterna för att skapa en lönsam och kundanpassad e-handelslösning,”

Pin It on Pinterest

Share This