Zalando – om konsten att lyckas med produktfotografi.

Zalando byggde om hela sin innehållsproduktion och arbetsflöde för att ta tusentals webb-färdiga bilder om dagen för sin globala ehandel med maskinerna StyleShoots Horizontal och StyleShoots Vertical.
StyleShoots Horizontal och Vertical hjälper Zalando att spara tid på de tusentals produkter som behöver stylas, fotograferas och laddas upp till sin globala webbplats varje dag.

”Fotografi är en konst”

För att hantera de hundratals nya produkter som behöver laddas upp på webbplatsen varje dag, har den tyska modejätten förvandlat en gammal Berlinstationsstation till en livlig innehållsskapande anläggning där stylister, fotografer, retuschörer och copywriters laddar upp över 200.000 artiklar per år.

Med lite matte är det någonstans runt 2 miljoner skott varje år som måste tas! Inte ett enkelt företag, faktiskt. Dessutom måste varje produkt, när den levereras från sina leverantörer, märkas, rengöras, ångas och formas innan en kameralins börjar att fokusera. Så effektivitet är viktigt när man arbetar med hundratals plagg per dag.

Eftersom Zalando är ett modeföretag, utforskar de också ständigt de senaste trenderna inom styling, modeller och media. Som Leif Sehlbach – chef för innehållsskapande i Zalando – sätter det, ”Fotografi är en konst”. Här kan du läsa om den 7-stegsprocess som Zalando använder sig av.

Om Zalando

Zalando är Europas ledande online-återförsäljare för skor och mode. Zalando arbetar med över 1500 internationella varumärken och presenterar ett brett urval av produkter för kvinnor, män och barn, allt från populära high street-märken till mycket eftertraktade designeriketter. Exklusiva tillbehör och sportkläder utgör Zalandos brett utbud av produkter. Företaget grundades av Robert Gentz ​​och David Schneider 2008 och har sitt huvudkontor i Berlin. Efter framgång i Tyskland lanserade Zalando en österrikisk webbplats 2009 och butikerna för Nederländerna och Frankrike följde 2010. Under 2011 expanderade Zalando till Italien, Storbritannien och Schweiz. Sedan 2012 har Zalando också varit tillgängligt i Sverige, Belgien, Spanien, Danmark, Finland, Polen och Norge. Leveranserna förlängdes till Luxemburg 2013.

Om Styleshoots

StyleShoots grundades för att förenkla en av de mest kritiska delarna av e-handel för mode – nämligen produktfotografering. StyleShoots designar och tillverkar fotomaskiner som låter stylister och e-handelsföretag fokusera på deras varumärke medan kostnaderna skärs för fotografer och efterbehandling. År 2011 revolutionerade företagets första produkt StyleShoots Horizontal fotografering. I 2013 gjorde StyleShoots Vertical samma användarvänlighet för mannequin fotografering. StyleShoots produkter är resultatet av holländsk teknik, danska designfilosofi och en fascination med snygg, användbar teknik.

Fashion brands och online-återförsäljare runt om i världen använder StyleShoots som sin egen fotoutrustning, inklusive Macy’s, Marks & Spencer, Zalando, Triumph, Toys ”R” Us, Gerry Weber och Woolworths.

Pin It on Pinterest

Share This